Főoldal Prológus Részek Kritikák Díjak Játék Blogjaim

2014. június 5., csütörtök

1. rész - új munka

-Rosette! Hazajöttem! - apa most nyitott be az ajtón.- Mi a vacsora?
-Szia apa! Harmatos salátát készítettem. - hát elég rosszul sikerült, de erről nem kell tudnia...
Miután megterítettem, leült az asztalhoz és elmesélte a mai napját. Ugyanúgy történt minden, mint a többin. Megint a földjét kapálta a királynak és vetett rá burgonyát, répát, valamint salátát.
-Rosette, kislányom! - anya tipegett be az ajtón, vizesen, szappanosan, koszos ruhahalommal a kezében.-Mi ez az égett szag?
-Harmatos saláta...-válaszoltam kelletlenül.- Kicsit sok ideig hagytam a harmatozón.
Anya nem kérdezett többet, leült és szó nélkül eszegette az adagját. Nem volt más, aki főzhetett volna. És ezt ő is tudta. A vacsora hátralévő része csendben telt, majd anya (miután befejezte) elkezdett beszélni, hogy nekem is többet kéne dolgoznom és ráérek délután megfőzni a vacsorát. Állítólag van a király lányánál (Lavandernél) egy szolgálólányi poszt, ami pont nekem való. Holnap hajnalban már kezdhetek is. Persze tüstént benne voltam... Hajnalban egyből Lavendernél kell raboskodnom, akiről azt mondják, hogy nagyon finnyás és kényes királylány. Elvárja, hogy a cselédjei Istenként bánjanak vele és elvileg tavaly, mikor egy szolgálólánya benne hagyta a szőlőjében a szőlőmagot, egyből száműzte őt Lavenból. A cseléd (a szóbeszéd szerint) megesküdött, hogy bosszút áll és azóta nem látták.
Ilyen az én szerencsém.. Holnap hajnalban egy pipiskedő hercegkisasszony lábát kell masszíroznom.
Missy kecsesen rászállt a vállamra és játékosan csipkedni kezdte a hajamat. Fekete hajam van, itt-ott hullámos és nagyon hosszú. Nincs bajom vele de nem is szeretem. Adtam Missynek enni, majd odasétáltam az ablakomhoz. Gyönyörű fehér, szinte átlátszó vékony függönyöm van, amin átszalad a gyenge szellő.
Szobám pont a kis tóra néz, melyben nagyon sokat pancsoltam kiskoromban. Anya mindig aggódott, hogy megfázok, ezért hét után be kellett mennem. Most a kis tavacskán vízililiomok hada terül el és szép aranyhalak úszkálnak oxigéndús vizében.
Későre jár... gondolom magamban, aztán elmegyek fürdeni, majd hajat mosni. Holnap nagy nap vár rám... Szalonképesnek kell kinéznem a királykisasszony udvarában.
Miután megtisztálkodtam, magamra húzom a pizsamámat és jólesően bevackolom magam a takaróm biztonságába. Missy ráreppen az állványára és becsukja a szemét. Szeretem nézni ahogy elalszik. Most is megvárom a pillanatot. Mikor hallom egyenletes szuszogását, én is nyugodtan alszok el.

2 megjegyzés: